fbpx
Projectes

Percussió i interculturalitat

Percussió i interculturalitat és un projecte comunitari amb la participació d’alumnes de l’Institut Montjuïc guiats per Brincadeira, companyia de batucada resident a La Bàscula.

El projecte genera un espai d’experimentació i creació musical amb instruments de batucada i la integració d’altres ritmes, sons i melodies provinents de diferents orígens culturals.

Els i les joves participants experimenten amb els instruments de percussió, aprenent diferents sons i ritmes. Es coneix el funcionament d’una batucada a partir de l’aprenentatge vivencial.

El projecte treballa la interculturalitat, amb sessions específiques amb altres músics o creadores de diferents procedències. A partir de la percussió pròpia de cada indret, emergeix el diàleg entre diferents realitats culturals que convergeixen en la peça final.

Més enllà de la creació de la peça, es posa èmfasi especialment al procés d’intercanvi cultural. La interacció positiva entre cultures es dona especialment en les diferents sessions on hi participen músics convidats d’altres orígens.

La proposta, que compta amb el suport del Pla de Barris de La Marina, s’emmarca en la relació de projectes de l’Espai Jove La Bàscula en col·laboració amb els instituts del territori.

Edició 2022

Edició 2021

Edició 2020

Configuración de Cookies


Tanca Mas información