fbpx

Percussió i Interculturalitat 2021

La segona edició del projecte ‘Percussió i interculturalitat’ es desenvolupa de febrer a maig a les instal·lacions de l’Espai Jove La Bàscula. Hi participen un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’INS Montjuïc guiats per Brincadeira, companyia de batucada resident a La Bàscula.

El projecte treballa l’aprenentatge a la percussió de la batucada i la interculturalitat, amb sessions específiques amb altres músics. Es conviden artistes de diferents procedències que aporten melodies i ritmes que posteriorment s’integraran en la peça final.

En aquesta edició del projecte tenen lloc tres trobades amb artistes de diferents orígens que permeten experimentar la fusió amb els isntruments percutius típics de la batucada amb ritmes i estils musicals diversos:

  • Rumba catalana amb Sam de la Cera apropa els ritmes típics de la rumba, com el ventilador i curiositats de la cultura gitana
  • Música àrab amb l’Ahmed Lamlik, Mourad Kasmi  i Amine Fartoute , que ens mostren instruments típics i aporten melodies. A més, es compta també amb la presència de dos joves artistes de l’Equipament Integral Zona Franca: Oualid i Abdennasser, que han composat dos cançons expressament per a l’ocasió. Acompanyats per dos dels seus educadors, Carlos i Paco, ens han explicat també la particularitat d’alguns sons i melodies típiques del seus orígens berbers.
  • Cumbia amb Sebas d’ Integrasons i Felipe expliquen instruments típics i també, ritmes orignaris de la cumbia colombiana

El projecte crea un espai de diàleg i interacció entre cultures a través de la percussió. La proposta, que compta amb el suport del Pla de Barris de La Marina, s’emmarca en la relació de projectes de l’Espai Jove La Bàscula en col·laboració amb els instituts del territori.

@labascula038

A betevé l'altre dia! #rapencatalà amb @GoldBattle_ i @LlobregatBParty Rap improvisat per consolidar el català en la música urbana beteve.cat/placa-tisner/r…

About a year ago from LA BÀSCULA's Twitter

·

Configuración de Cookies


Tanca Mas información