fbpx

Què és La Bàscula

L’Espai Jove La Bàscula és un equipament municipal del barri de la Marina, al districte de Sants – Montjuïc.

La Bàscula treballa per donar resposta a les necessitats i inquietuds dels adolescents i joves del barri, a través de:

  • la construcció d’espais de trobada i de relació, on es trobin amb els seus iguals
  • el suport a les iniciatives individuals o col•lectives dels joves
  • el foment de la participació dels joves i la seva implicació en els projectes del centre
  • el suport a la creació cultural, especialment en l’àmbit musical

El projecte compta amb una programació d’activitats, concerts i tallers dinàmica, adaptada als interessos culturals i d’oci dels joves. L’equip de dinamització manté un diàleg permanent amb els usuaris i està oberts a noves propostes de joves creadors per tal de portar a terme projectes culturals compartits.

És un equipament de proximitat de La Marina, que vol ser un espai al servei dels veïns del barri. El contacte permanent amb les entitats, serveis , equipaments i centres educatius, facilita el treball en xarxa per tal de generar processos i accions que reverteixin en el desenvolupament del barri.

I amb una mirada a ciutat, col.labora i participa en esdeveniments de la xarxa d’equipaments juvenils de Barcelona.

 

Breu història de l’equipament

Ubicada a la falda de Montjuïc, a la Zona Franca, La Bàscula va néixer com a centre cívic el 1988 per esdevenir pocs anys després espai musical. Són quasi trenta anys de diferents maneres d’entendre com havia de ser un equipament musical i quina programació acollia. Grups de tots els estils, més amateurs, grups no tan amateurs, grups professionalitzats… han passat per la sala gran de La Bàscula. I, a tall d’anècdota, inclús algun grup que més tard va obtenir renom internacional, com Green Day el 1991.

L’actual Espai Jove La Bàscula recull el relleu de l’espai musical a la vegada que amplia la seva programació a altres àmbits culturals i d’interès pels joves.

@labascula038

A betevé l'altre dia! #rapencatalà amb @GoldBattle_ i @LlobregatBParty Rap improvisat per consolidar el català en la música urbana beteve.cat/placa-tisner/r…

About 7 months ago from LA BÀSCULA's Twitter

·

Configuración de Cookies


Tanca Mas información