fbpx
Projectes

MURBAS: Intervenció mural a les façanes de La Bàscula

Aquest projecte té com objectiu principal la renovació de la imatge de l’edifici a través d’un procés participatiu que inclogui als i les joves. Busca fer de l’equipament un espai més atractiu cap al públic jove, els veïns i veïnes i totes les persones usuàries o potencials usuàries que passin per la zona

El projecte està impulsat per l’Espai Jove La Bàscula amb el suport de Difusor, associació amb una àmplia experiència en accions murals i d’on sorgeix la iniciativa de B-murals, un centre especialitzat en art urbà amb seu a Barcelona.

Procés obert a artistes i col·lectius menors de 30 anys

murbas

La iniciativa promou l’art emergent i als i les joves creadores de l’àmbit de les arts plàstiques amb una convocatòria oberta a artistes de diferents disciplines menors de 30 anys.

Entre els requisits a l’hora d’escollir la proposta guanyadora hi havia el fet de tenir en compte els continguts i projectes de l’Espai Jove La Bàscula i, l’element més important: habilitar una zona per a la participació de joves.

L‘estil i tècnica lliure obre totes les possibilitats: realitzar tècniques combinades (graffiti, stencil, mural…) i materials diversos (pintura, esprais…).

Entre els requisits més importants a l’hora d’escollir la proposta guanyadora hi ha el fet d’habilitar una zona per a la participació de joves que no impliqui estructura elevada i amb l’acompanyament de les persones que realitzin l’obra.

Un altre dels elements importants a tenir en compte a l’hora d’escollir és la relació amb els continguts i projectes de l’Espai Jove La Bàscula

L’organització es fa càrrec de la compra del material necessari, així com de la infraestructura tècnica necessària, a més a més del premi que percep l’artista o col·lectiu seleccionat.

Llegiu els detalls de la convocatòria i les bases aquí: Oberta la convocatòria per a la intervenció mural

Aquest projecte s’inclou en la línia de promoure l’art emergent i als i les joves creadores de l’àmbit de les arts plàstiques.

Mireu totes les propostes presentades en la primera convocatòria aquí: Exposició virtual de les 23 propostes presentades al Murbas 

Participació de joves vinculades a l’Espai Jove La Bàscula

En aquest projecte la participació dels i les joves no és anecdòtica, sinó més aviat al contrari: el jovent és protagonista. En aquest sentit, es persegueix l’objectiu de desenvolupar un sentiment de pertinença envers l’obra realitzada i en relació a l’Espai Jove.

Un dels moments més especials és la tria de la proposta guanyadora, on un grup de joves comparteixen idees i opinions per tal de destriar quina era l’obra més idònia.

Llegiu més sobre la sessió de deliberació del jurat jove aquí:  Ja tenim proposta guanyadora per al Murbas!  

A més de participar com a jurat per escollir la proposta guanyadora, els i les joves tenen l’oportunitat de participar pintant directament al mur, amb un procés que inclou diferents activitats per acabar omplint la part habilitada per al jovent.

D’aquesta manera el mural és part també dels i les joves, que han aconseguit resumir l’essència juvenil en aquesta intervenció artística. En aquest sentit, s’ofereix l’oportunitat d’explorar el potencial artístic i deixar empremta en aquesta obra de grans dimensions.

Mireu més detalls i imatges de la participació dels i les joves aquí: Els i les joves també pinten la façana de la Bàscula

L’obra final

L’Espai Jove La Bàscula, com únic Espai Jove del Districte de Sants Montjuïc, ha emprat l’eina de l’art urbà per vincular els diferents col·lectius amb l’espai i ha tingut com a resultat una experiència molt enriquidora per a totes les persones participants.

Mireu aquí imatges de la intervenció mural finalitzada aquí: Finalitzat el mural que dóna color a la Bàscula

Vídeo documental del procés d’intervenció mural Murbas:

Configuración de Cookies


Tanca Mas información