fbpx
Notícies

Ja tenim guanyadora de l’exposició col·lectiva 8M!

La convocatòria de concurs per organitzar l’exposició col·lectiva del 8M, oberta del 26 de gener al 26 de febrer, ja té guanyadora!

  ‘Una mirada hacia el presente’ de l’autora Emma Muñoz.  

La il·lustració representa la superació de la dona al passat (inspirada en la seva àvia), i la continuació de la lluita per la igualtat que cada cop està agafant més protagonisme al present (representada en una jove refllectida al mirall, que li recorda a la seva amiga)”, explica Muñoz en una entrevista realitzada a  LaMarina.cat

La sessió de deliberació, que va tenir lloc el dimarts dia 2 de març, el jurat format per l’equip de l’Espai Jove La Bàscula, les joves del Centre Cultural Estrelles Altes, l’Espai Química, la Taula de Dones de La Marina i el Servei Aquí t’Escoltem va escolli r l’obra guanyadora.

L’exposició aplega un total de 15 obres d’estils i tècniques diverses: fotografies, il·lustracions, collage… que reflexionen sobre el 8M des de diferents perspectives.

Algunes de les obres reflexionen sobre els posicionaments patriarcals entorn el cos de les dones. Altres qüestionen els models de gènere impostos i visibilitzen diferents tipus d’identitats, relacions o maneres de fer.

Es visibilitza la diversitat entre les persones en vàries de les obres representades. Un aspecte comú també és l’apoderament de les dones, tant individual com col·lectiu, per eliminar les discriminacions i violències que actualment hi són encara presents.

Les obres presentades formaran part d’una exposició col·lectiva que es pot visitar a l’Espai Jove La Bàscula fins el 30 d’abril i també virtualment aquí: Exposició col·lectiva 8M 

Aquesta exposició pretén sensibilitzar i reflexionar sobre el Dia Internacional de les Dones que se celebra el 8 de març de cada any.
Ens interessa promoure la reflexió i  perspectiva dels i les joves  des de les diferents vessants artístiques i alhora difondre la creació jove, per tal d’incentivar la producció d’obres artístiques i la seva visibilització en un espai obert al públic.

Configuración de Cookies


Tanca Mas información