fbpx
Projectes

LMMM

#LMMM o La Marina Memòria Musical és un projecte comunitari que crea espais d’intercanvi de coneixement entre joves i un col.lectiu de gent gran del barri, on comparteixen gustos i cultura musical. Aquest intercanvi és el punt de partida d’un procés creatiu que conclou amb una peça musical en clau de veu, percussió i música electrònica.

La proposta, que compta amb el suport del Pla de Barris de La Marina, s’emmarca en la relació de projectes de l’Espai Jove La Bàscula en col·laboració amb els instituts del territori.

Al projecte, que es desenvolupa durant tot un curs escolar a les instal.lacions de La Bàscula, hi participen un grup d’alumnes de l’INS Montjuïc i les seves mestres i un grup de gent gran del barri, conduïts per diferents professionals del món de la música i de la dinamització sòciocultural.

EXPERIMENTACIÓ
Jugar amb els instruments

En la fase inicial del projecte, els joves juguen i experimenten amb instruments de percussió i aparells de música electrònica, a la vegada que es familiaritzen amb conceptes com el ritme, l’harmonia i la cadència.

 

INTERCANVI INTERGENERACIONAL
Compartir gustos musicals

En aquesta fase, que se centra en l’intercanvi de coneixements musicals entre generacions, s’incorpora al projecte la gent gran. Gustos personals, estils marcats i èpoques memorables entren en joc a partir de sessions lúdiques dinamitzades per Berta Amador, on es balla, es canta i es coneixen formats de reproducció d’altres èpoques. L’intercanvi culmina amb l’elecció de dues cançons escollides per tots dos col.lectius.

 

CREACIÓ COL.LECTIVA
Generar una peça musical conjunta

Les cançons que tots dos grups han escollit serveixen de base per crear una peça musical (cançó). Per una banda es treballa la lletra i per altra la música i la interpretació, en els assaigs dirigits per Robert González i Marcelo Acosta.

 

MOSTRA FINAL
Presentació al públic dels resultats del procés

Joves i gent gran pugen a l’escenari i a mode d’orquestra interpreten en directe la peça o peces que han treballat conjuntament. Més enllà de la peça creada, destaca la interaccció entre els dos col.lectius.

 

Configuración de Cookies


Tanca Mas información