fbpx
Notícies

Presentem el 17è Festival Barcelona VisualSound que es celebrarà online

El dimecres 2 de desembre, a les 19:30 h, estarem a la presentació de la programació del Festival! Als canals de Youtube  i de Twitter del Festival.

Del 9 al 18 de desembre. Aquestes són les esperades dates en què el festival de creació jove de la ciutat torna, en format virtual, amb la projecció d’una 70a d’obres fetes per joves, la votació del públic, el desafiador concurs “2 minuts en 1 dia” i moltes més activitats que faran les delícies dels i les amants de l’audiovisual.

Fa uns mesos, al ja llunyà mes de març, la irrupció de l’emergència sanitària va obligar a ajornar la 17a edició del Festival Barcelona VisualSound (#BVS20).

L’organització del certamen, tossuda i convençuda per complir el seu objectiu d’exhibir i promoure la creativitat audiovisual dels i les joves barcelonins, ha treballat incansable per poder mantenir la seva celebració… Avui, es complau en anunciar que el Barcelona VisualSound 2020 es podrà celebrar finalment, en format virtual, del 9 al 18 de desembre!

Què us proposa el #BVS20?

Descobriu i voteu online una 70a d’obres joves

Inscrivint-vos mitjançant aquest formulari d’inscripció, podreu visualitzar i votar fins a 69 obres realitzades per joves.

Tal com s’indicava a les bases específiques del festival, les obres en competició es van presentar a principis d’any en les 3 categories del certamen: Documental, Ficció i Videoclip.

Com estava previst, en cada categoria s’atorgaran 3 premis: el Premi Públic (450 €), el Premi Jurat (1300 €) i el Premi especial MAX 20 adreçat a creadors i creadores menors de 21 anys (400 €).

  • La valoració del Premi Públic la realitzaran les persones que assistiu a les projeccions online.
  • La valoració del Premi Jurat i MAX 20 estarà a càrrec de professionals provinents del món de l’audiovisual i un/a representant de l’organització.

Poseu a prova la vostra creativitat amb el repte “2 minuts en 1 dia”

Ja consolidat dins de la programació del Festival, el concurs “2 minuts en 1 dia” no podia faltar en aquesta edició i torna, després d’un spin-off confinat, per animar-vos a demostrar la vostra creativitat, sota la pressió d’un compte enrere…

Què vol dir? Com funciona el concurs? En un màxim de 24 hores, els i les participants heu de realitzar un curt de màxim 2 minuts de durada (des de l’inici de la primera seqüència fins a l’últim fotograma, incloent els crèdits).

Això no és tot! Per afegir emoció, haureu de seguir 3 premisses que se us facilitaran just en començar el repte…

Si voleu participar al concurs, només heu d’omplir aquest formulari d’inscripció; teniu temps fins al 9 de desembre!

  • Les obres participants es projectaran a través d’una plataforma digital des d’on s’obriran a la votació dels i les internautes, els quals decidireu el títol en qui recaurà el Premi Públic (450 €).
  • A més, un grup de professionals decidirà, entre totes les obres, la que s’endurà el Premi Jurat (1300 €).

Apreneu i divertiu-vos en activitats només aptes per a amants de l’audiovisual

Els equipaments organitzadors del #BVS20 s’han adaptat a les circumstàncies per portar-vos un estimulant programa d’activitats que inclou un espectacle barreja d’audiovisual amb jams sessions (12/12) i “workshops” per aprendre a utilitzar la tècnica del “stop motion” (15/12), programar vols de drons amb Scratch (16/12) o descobrir com usar-los per a rodatges (17/12).

Les propostes inclouen també un concurs de B.S.O. (14/12), una conversa amb joves creadors (15/12) i una taula rodona amb professionals sobre la situació actual i el futur de la indústria audiovisual respecte els joves creadors (17/12).

A més, els i les joves amb gust pel bon disseny, podran visitar (del 7 al 21/12) una exposició de les propostes finalistes del 4t Concurs de cartells de festivals per a joves, en la categoria #BVS20 i que va guanyar l’elèctrica imatge del jove Sergi Serra Merlos (veure imatge adjunta).

El clímax de les activitats arribarà amb la cloenda del festival i l’entrega de premis del 17è Barcelona VisualSound (18/12)!

El Festival Barcelona VisualSound és un esforç col·lectiu que implica diferents equipaments municipals: l’Espai Jove Boca Nord, l’Espai Jove Casa Sagnier, l’Espai Jove La Fontana, l’Espai Jove Garcilaso, l’Espai Jove La Bàscula, l’Espai Jove Palau Alòs i el Casal de Joves de Les Corts.

L’actual edició no seria possible tampoc, sense l’estimable col·laboració de FilminReteenaTransports Metropolitans de Barcelona (TMB)Videoinstan i la Revista Young España.

Configuración de Cookies


Tanca Mas información