fbpx
Projectes

EFERVESCENTS: programa de residències escèniques joves

EFERVESCENTS és una convocatòria que ofereix espais de creació de manera gratuïta i suport  a persones joves que desenvolupin projectes artístics.

La convocatòria té com a finalitat el suport a la creació, la promoció i l’estímul de la creació artística entre la població jove, tot potenciant la difusió i visibilització dels processos i resultats artístics que se’n derivin.

Bases convocatòria 2021

Suport creació jove

El primer i principal objectiu és contribuir a l’entrada de nous creadors i creadores a les xarxes de difusió artística. Tanmateix ajudar companyies joves emergents. Creant el marc adient i les facilitats per a la creació d’un espectacle en viu que es pot desenvolupar i tenir una trajectòria més enllà de l’Espai Jove la Bàscula.

A qui s’adreça? a joves, menors de 30 anys, creadors i creadores, en l’àmbit de les arts escèniques (dansa urbana, contemporània, teatre, teatre de carrer…).

Residència artística

L’espai jove La Bàscula cedirà un espai de creació a les propostes seleccionades a partir de la resolució de la convocatòria amb l’objectiu de facilitar la seva creació i desenvolupament.

El període d’utilització de l’espai, entre abril de 2020 i setembre de 2020 i d’octubre 2020 al febrer 2021, serà concretat amb cadascuna de les persones, grups o col·lectius, en funció de les seves necessitats i de la disponibilitat d’espai de l’equipament.

Els espais destinats a acollir les residències són: sala de concerts, sala polivalent a més de sales de reunions i creació.

* Cessió d’espai:

Espai d’assaig gratuït durant 5 mesos amb possibilitat d’ampliació.

Els projectes disposaran d’equip de so amb altaveus i miralls per poder assajar a la platea i a l’escenari de la sala gran, a més d’altres espais.

* Suport tècnic:

Dotació de personal tècnic abans del dia pactat per a l’actuació, un passi tècnic el mateix dia de l’actuació i durant l’actuació.

* Suport en la producció:

La Bàscula ofereix una dotació de 200€  per tal de donar suport en la producció de l’espectacle.

* Sessió fotogràfica i realització d’un vídeo promocional de l’obra per part d’un professional contractat per la Bàscula.

Mostra dels resultats de les residències

Les propostes seleccionades mostraran el resultat del seus processos creatius en el marc de la programació cultural de la Bàscula amb el suport de l’equip tècnic de l’equipament o a algun acte cultural-festiu del barri de La Marina.

 

Bases convocatòria 2021

 

 

 

Configuración de Cookies


Tanca Mas información