fbpx
Projectes

aTRAPant masclismes

El projecte consisteix en un procés de creació col·lectiva entorn la música “Trap”, on l’alumnat dels instituts que hi participen analitzen el fenomen cultural d’aquest estil musical i els elements que en formen part. Posteriorment el grup de joves crea la seva pròpia cançó de manera col·lectiva.

La proposta, que compta amb el suport del Pla de Barris de La Marina, s’emmarca en la relació de projectes de l’Espai Jove La Bàscula en col·laboració amb els instituts del territori.

En una primera fase, amb les professionals de Càmeres i Acció, s’analitzen els elements del trap i dels seus videoclips des d’una mirada crítica que condueixi al grup a detectar quins podrien ser els referents i anti-referents.

Després, en una segona fase, amb dues professionals del món musical, es crea de manera col·lectiva la lletra d’una cançó de “Trap”. Aquesta fase, serveix d’espai per a que les joves es puguin expressar lliurement, identifiquin i es posicionin vers els elements que estigmatitzen l’univers d’aquest estil musical.

Per acabar, a la darrera fase, es realitza el videoclip de la cançó. Es decideix què volen reflectir i com volen fer-ho. Mitjançant sessions dedicades a la formació, les joves poden assolir els coneixements tècnics bàsics per a poder dissenyar i enregistrar audiovisualment la seva pròpia peça audiovisual.

Edició 2022 Institut Montjuïc

Edició 2021 Institut Domènech i Montaner 

Edició 2021 Institut Montjuïc

Edició 2020 Institut Montjuïc 

 

 

 

Configuración de Cookies


Tanca Mas información