fbpx
Notícies

Música urbana a La Bàscula

La música urbana i el hip hop sempre estan presents a la programació de La Bàscula. Com a exemple, les activitats de març:

Beat & Crew 

Des de febrer, cada dilluns a la tarda un grup de 10 noies interessades en el rap i la música urbana es  reuneixen a La Bàscula. Participen al Beat&Crew, un laboratori musical per a dones i identitats dissidents conduït per les artistes Bittah i Massiva Lulla, components de Tribade.  Es tracta d’un procés creatiu per crear un tema conjuntament, que serà enregistrat a l’estudi de so de la Bàscula i del qual se’n farà un videoclip. Al maig tindrà lloc el concert de presentació, amb altres artistes del món del rap de la ciutat.

Primera batalla de rap en català 

L’ús del català en el rap és bastant anecdòtic i sobretot si ens referim al free style o improvisació. Dissabte 25 de febrer l’Espai Jove La Bàscula va acollir la primera batalla de rap en català, impulsada per l’associació Llobregat Block Party i el col.lectiu Raplegats. Yung Rovelló, Dafer, Zoyert i Marina Bou van protagonitzar aquesta batalla, que presentava Markus FM.

Un jove del barri, classificat per les regionals de Gold Battle

L’exhibició en català s’emmarcava en la Pre GoldBattle, una competició de free style en castellà que permetia classificar-se per a la següent fase del campionat. Erfus, un jove del barri de la Marina i amb una forta vinculació amb l’Espai Jove, va ser el guanyador de la competició de dissabte.

Doma la fera, el punt de reunió de joves MC’s 

Un MC és un jove que rapeja. Els dijous a la tarda un grup de 5 MC’s es reuneixen a la Bàscula per compartir temes i per perfeccionar el seu estil. Ho fan acompanyats de Sutra, de l’associació Llobregat Block Party.

Rap i trap de base 

Divendres 3 de març, la sala gran de La Bàscula, era una festa. Quasi 200 joves es reunien en un concert organitzat i protagonitzat per joves artistes urbans de la Marina i altres barris del Districte. Lex, Erfus, Mario Los Códigos, Xm, Kademaik, Sebs, Safa, PacheBeats, Josh, Big Iapi i molts altres defensaven els seus temes davant d’un públic entregat. Lilizz va ser la veu femenina protagonista de la jornada.

I a l’abril, més concerts, tallers i projectes de música urbana!

 

 

Configuración de Cookies


Tanca Mas información