fbpx
Notícies

Joves de la Marina s’endinsen al món del so i la producció

De la mà de la Fundació Mans a les mans i en el marc del programa d’inserció ‘Pas Endavant’, joves del barri de La Marina han tingut l’oportunitat d’endinsar-se al món del so i la producció. El programa va començar el passat 2 de desembre i acabarà el 16 de gener d’enguany. En aquesta edició els joves també han après aspectes relacionats amb la seguretat i els hàbits de treball, el descobriment de les taules de so, les tècniques de sonorització, cablejat i la producció d’espectacles.

Són 9 els joves que s’han inscrit al programa i que es troben cada matí de 9:30 a 12:00 per aprendre i compartir bons moments. Les sessions són teòriques i pràctiques i tenen lloc entre la Fundació Mans a les mans i l’espai jove La Bàscula. L’objectiu dels tallers és que els i les joves tinguin una primera aproximació a les diferents especialitats laborals. L’Hernando Romero, alumne de 17 anys, explica: “als tallers ens ensenyen a utilitzar la taula de so, els micròfons, el cablejat, etc. Fa temps que tenia present estudiar alguna cosa relacionada amb la producció. Ara, amb el taller, tinc clar que l’any vinent vull continuar els meus estudis de cicle mitjà en aquest camp”.

L’Ismael Deiza, de 16 anys, també comenta que al taller ha tingut l’oportunitat d’aprendre a muntar i treballar amb el cablejat. Tot i això, l’Ismael, ressalta que en estones lliures aprofita per rapejar amb els micròfons del taller. “En uns anys m’agradaria dedicar-me al món de la música i dels videoclips. M’agradaria tenir futur com a cantant dins de l’escena musical del rap” afegeix el jove.

El programa Pas Endavant és un tastet d’oficis per a joves amb l’objectiu de motivar-los i acompanyar-los a projectar el seu futur laboral a través de diferents itineraris formatius. El programa va dirigit a joves de 16 a 22 anys que no estudiïn ni treballin i busquin explorar el seu futur laboral. El programa neix a causa del fet que als barris de la Marina (Marina de Port i Marina de Prat Vermell) s’hi va detectar un alt nivell d’abandonament escolar que es dóna ja des de l’educació primària on molts joves no arriben a l’institut. A més, en un context d’atur elevat, les seves possibilitats de trobar feina són molt reduïdes. Per això, des de Pas Endavant, s’acompanya als joves per facilitar el seu accés.

Si us interessen els tallers de ‘Pas Endavant’ podeu contactar trucant a la Fundació Mans a les mans o enviant un correu a insercio@mansalesmans.org

Configuración de Cookies


Tanca Mas información