fbpx
Agenda

Inauguració Exposició “Què és un mirall?” de Jonah Kawri

Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
, - 17 d'abril / 18:00 - 03 de juny / 18:00 -

El projecte MAB de l’Espai Jove La Bàscula, promou l’art emergent, posant en valor la producció artística i cultural feta per joves menors de 30 anys i apropant-la a nous públics.

En l’àmbit expositiu oferim suport per projectar i difondre la producció artística, amb eines i recursos per facilitar l’exposició de manera gratuïta de propostes d’arts visuals, individuals o col·lectives i de temàtica lliure.

Enguany, és van seleccionar tres projectes que s’exposaran a l’Espai Jove La Bàscula durant aquest any 2024. Els projectes seleccionats gaudiran de suport econòmic i de producció. La primera exposició que s’exposarà és la sèrie d’obres presentades per Jonah Kawri  que es titula Què és un mirall?, que es podrà veure del 17 d’abril, dia de la inauguració, fins el 3 de juny.

Consisteix en un registre de 3 anys sobre tovalloletes desmaquillants de maquillatges amb els que ha anat explorant i
transformant l’apariència del seu rostre.

Els dibuixos sobre les tovalloletes s’allunyen de les característiques habituals d’un rostre humà: són un intent de fugida de tot allò que recordi a l’imaginari d’home i de dona, les opcions binàries i limitants de l’experiència humana. El maquillatge que practica l’artista, però, és més que l’intent de fugida de les atribucions humanes de gènere, ja que hi coexisteix una exploració de combinacions de colors, textures, il·luminació, emocions, etc., expressió artística igual que quan un dibuixa o pinta en paper.

El joc d’exploració de les possibilitats d’aquests elements formals és un caràcter també important, perquè així ho vivia. No hi pensava res més profund en el moment. Els maquillatges no es van crear amb cap intenció de formalitzar un projecte, simplement eren mostres d’expressió pròpia, com escollir amb quina roba vestir-se. No és fins anys més tard, al fer una retrospecció, que va poder comprendre per què sentia la necessitat de sortir al carrer, de presentar-se en públic, sempre d’aquesta forma.

Jonah Kawri entén les tovalloletes desmaquillants com un registre del seu procés d’enteniment de la seva identitat com a home trans. És una fugida però també una cerca. Són miralls a idees i realitats indistingibles. S’ofereix aquest registre com a mirall per a l’espectador també, per a qüestionar-se les possibilitats de les realitats paral·leles, probablement auto-ocultades, auto-oprimides, del seu ésser.

Properes activitats

07 juny Divendres

Inauguració de l’exposició MAB “Pròleg”, de Laura Cerrillo i Noa García.

Jam session / Arts plàstiques / Exposició / 07 de juny / 18:00 - 31 de juliol / 22:00
La Bàscula · Sala Gran
Gratuït

Configuración de Cookies


Tanca Mas información