fbpx
Notícies

Joves artistes del barri en plena producció d’una exposició amb material reciclat 

Quatre joves creadores del barri de La Marina estan en ple procés de producció de l’exposició que acollirà al maig l’Espai Jove La Bàscula.

En aquests moments es troben recopilant material de rebuig, ja que l’exposició se centra en l’elaboració de peces artístiques a partir de diferents tipus de material, que aparentment podria ser brossa o de rebuig, com ara: paper de tota classe, tubs de cartró, ampolles i llaunes, cordons, fils, cinturons, cables, bolígrafs, miralls, marcs, cd’s…

L’exposició vol comptar amb la complicitat del barri. Les joves artistes fan una crida a veïns i veïnes per a què aportin materials per fer el muntatge de les obres, esdevenint així un procés participatiu per part de la comunitat més propera.

La recollida implica també una cerca activa per part de les joves per trobar elements i materials que puguin ser d’interès. Durant aquest procés de creació s’aterren les diferents idees i en van sorgint de noves segons les troballes que es van fent. És un procés viu que es va generant durant la producció artística.

Aquesta exposició té com objectiu el suport a la creació jove i també, pel contingut i temàtica escollida, la sensibilització i conscienciació ecològica. És un procés que fa visible la quantitat de brossa que es genera i també les possibilitats de reutilitzar o donar una segona vida a objectes que aparentment serien de rebuig.

Per tant, es canvia el concepte de ‘usar i tirar’ pel de ‘usar i crear’, fet que aporta un valor afegit, ja que no només es tracta de la qüestió artística sinó que també inclou una crítica i reflexió profunda sobre com la societat usa i descarta productes i materials.

Tot el procés té una elevada complexitat, ja que inclou moltes hores de reflexió i producció, que inclou la creació de diferents peces i també la incorporació d’aquestes en diferents muntatges que s’ubicaran a l’Espai Jove. Les persones que vinguin a visitar l’exposició podran interactuar en aquests espais creats.

La manera i les possibilitats d’aquesta interacció es desvetllaran a principis de maig, quan es podran veure les obres i el conjunt de l’exposició a l’Espai Jove La Bàscula. Serà llavors quan s’explicaran tots els detalls d’aquest procés col·lectiu artístic.

 

Configuración de Cookies


Tanca Mas información