fbpx
Notícies

Seleccionades les 3 exposicions per al 2022 a La Bàscula

Ja tenim les tres propostes que exposaran aquest any a La Bàscula. Finalitzada la convocatòria MAB (Mostres artístiques a La Bàscula) són:
  • ‘Alopex’ d’Irene Vilà
  • ‘Nemesis – The ringing Void’ del col·lectiu Serpens Terrestrorum format per Natàlia Gómez i Roser Saló.
  • ‘Aporía’ de Laura Rubio
Així s’ha decidit després de la deliberació de l’equip de dinamització de l’Espai Jove la Bàscula, que ha triat tres projectes artístics d’entre les 18 propostes participants d’aquesta primera convocatòria del MAB per seleccionar projectes expositius.
Cadascun dels projectes escollits obtindrà els 300€ de premi per a la producció i també una targeta regal amb un
valor de 30€  de la papereria Raima.
A continuació podeu llegir sobre cadascun dels projectes escollits:

Alopex, projecte fotogràfic d’Irene Vilà

Alopex és la història de la Júlia Moreno, la Paula Blanco i la Júlia Vincent. Tres dones amb alopècia que només volen normalitzar-la. Que els deixin de preguntar per la seva malaltia, pel cabell que no tenen, pel
càncer que no tenen. I no haver de tornar a repetir mai més que només tenen alopècia.

Tot i que l’alopècia afecta per igual a homes i dones, són elles les que pateixen més les conseqüències emocionals de perdre el cabell. S’amaguen durant anys, fins i tot dècades, sota mocadors i perruques per intentar allunyar-se de l’estigma social que suposa ser dona i calba. Inclús algunes ho amaguen als seus propis familiars. A més, la falta d’estudis i de visibilitat social fa que encara sigui més difícil de tractar a escala personal.

Nemesis – The  ringing Void’ del col·lectiu Serpens Terrestrorum format per Natàlia Gómez i Roser Saló.

El projecte engloba en aquesta mostra un projecte multidisciplinar que s’expressa a través de diferents formats i disciplines com són el film, la performance, la escultura, la pintura i la fotografia. En el conjunt de les obres i com a fil vertebrador treballem el concepte de la desnaturalització i l’autenticitat, amb el qual volem invitar a l’espectador a participar i a endinsar-se en la història de la Sara, la protagonista de Nemesis, qui descobreix en la seva quotidianitat una realitat que no s’esperava.

Com a artistes multifacètiques plàstiques i escèniques, creen un espai de reflexió, a la mateixa vegada que una experiència participativa, visual i sensorial que ens transporta a un qüestionament des d’endins cap a l’exterior i viceversa.

Aporía de Laura Rubio

Projecte fotogràfic realitzat al seu propi laboratori, localitzat a la Zona Franca de Barcelona. Les fotografies són ampliacions blanc i negre realitzades artesanalment. El laboratori es troba en un entorn purament industrial, al costat de la muntanya de Montjuïc i el seu cementiri. Aquest projecte és producte de temps en què habita aquest entorn.

Una ullada des de la introspecció i la contemplació d’aquest duo antagònic naturalesa-indústria, llocs descontextualitzats del seu espai-temps, que per la seva duresa, fredor i inhabitabilitat es converteixen en petits cementiris.

 

Moltes gràcies a totes les artistes que han participat d’aquesta convocatòria!

Configuración de Cookies


Tanca Mas información