fbpx
Projectes

Audiovisualz

Audiovisualz és un projecte comunitari amb la participació d’alumnes de l’Institut Domenech i Montaner guiats per Càmeres i Acció. La proposta, que compta amb el suport del Pla de Barris de La Marina, s’emmarca en la relació de projectes de l’Espai Jove La Bàscula en col·laboració amb els instituts del territori.

Els joves de la Generació Z, nadius de tot allò digital, coneixen l’audiovisual des d’internet, des de les Xarxes Socials i des dels videojocs. Aquest projecte mira cap al futur en dos sentits: per una banda, contempla l’eina audiovisual del moment present i aposta per fomentar els usos que fan d’aquesta les persones adolescents de l’any 2024. Per una altra banda, el projecte no deslliga l’audiovisual del seu context post-pandèmic, hiperconsumista d’imatges i mediambientalment fotut. Durant el taller les persones adolescents, normalment usuàries passives, prenen el rol de creadores actives.

L‘eix central del projecte és l‘ecologisme. L’impacte del canvi climàtic és un problema especialment urgent per als adolescents, que s’enfrontaran a les conseqüències de l’augment de les temperatures, els fenòmens meteorològics extrems i la degradació ambiental.

També es treballa la salut mental, tecnologia i temps davant de la pantalla, desigualtat social i discriminació, activisme polític i social, privacitat i seguretat digitals, pandèmies mundials i crisis sanitàries.

Per tal de mostra el treballat durant les sessions han realitzat una peça audiovisual sobre les temàtiques que més han motivat a l’alumnat.

Ho podeu veure clicant aquest enllaç: https://youtu.be/fZeCDlgNGHA

CONTINGUTS RELACIONATS

Sorry, no posts matched your criteria.

Configuración de Cookies


Tanca Mas información