fbpx
Notícies

Viu Montjuïc: Jam Session, Caixaforum, CC Albareda i la Bàscula sumem!

El 8 i 9 d’octubre arriba la segona edició de ‘Viu Montjuïc, el Parc de la Cultura’, un cap de setmana amb més de 60 activitats coorganitzades pels equipaments de Montjuïc i les entitats de l’entorn. Es tracta d’aprofitar aquest espai obert, accessible, net i segur amb una oferta cultural, de natura i de lleure de qualitat per al conjunt de la ciutadania.

El segon cap de setmana d’octubre, una trentena d’equipaments de Montjuïc uniran forces per dur a terme activitats pròpies i accions conjuntes en cocreació i col·laboració entre ells, i oferir als barcelonins i barcelonines una nova oportunitat per redescobrir i fer-se seu el Parc. En aquesta segona edició de Viu Montjuïc, a més dels 22 equipaments coorganitzadors del projecte inicial, s’incorporen de manera plena altres entitats culturals dels barris limítrofs del Parc que formen part de la Taula de Cultura Comunitària del Poble-sec i de l’Eix de Cultura i Memòria de la Marina (amb el suport dels seus respectius Plans de desenvolupament comunitari), així com el Centre Superior de Música Jam Session del barri de la Font de la Guatlla. L’objectiu és teixir aliances i gestionar activitats conjuntes entre els grans equipaments del Parc i la xarxa cultural dels barris.

 

Sis grups emergents amb diversitat d’estils musicals comparteixen l’escenari del pati anglès del CaixaForum. Del pop al metal progressiu, passant pel jazz, el funk o el reggae.

A proposta de l’Espai Jove La Bàscula, hi actuen Angeladorrrm, Whale Trip i Eloi Duran, les tres formacions que han gaudit de la darrera edició del programa d’acompanyament a grups musicals emergents Pedrera 3.8, impulsat pel Centre Cultural Albareda i La Bàscula. I procedents de l’escola Jam Session, hi participen Decimals, Offbeat i T-nue.

 

DECIMALS

Banda de metal progressiu instrumental.  Fusionen elements de bandes sonores, ritmes intensos i melodies que embolcallen, amb riffs tècnicament destacables i arranjaments atmosfèrics. Decimals publica el 2021 el seu segon álbum Symmetry, rebut amb elogis per la crítica especialitzada.

https://www.youtube.com/watch?v=3rK_lQiB9G8

 

WHALE TRIP

Formació de nou joves músics amb un repertori eclèctic de temes propis que varien entre el jazz-fusió, el R&B i el funk. El seu directe no deixa indiferent a ningú amb una aposta accessible i a la vegada innovadora. El 2022 publiquen el seu primer àlbum, que presenten al maig al Fim de Vila-seca.

https://youtu.be/4Rbe-jdKjUQ

 

ANGELADORRRM

Quartet liderat per la compositora, cantant i guitarrista Àngela Balcells, que presenta una proposta musical que es defineix per una mescla de base folk amb nostàlgia pel shoegaze i el dream pop dels noranta. Això, barrejat amb influències del panorama actual català, dona com a resultat un pop rabiós i inconformista acompanyat de guitarres afilades i lletres que reflecteixen les pors i els desitjos d’una generació.

https://youtu.be/4jGIN0nHaF0

 

ELOI DURAN

Eloi Duran utilitza la cançó d’autor i l’indie pop català com a ingredients per crear la seva pròpia sonoritat easy-loving, que entra fàcil, però s’ha de deixar pair. Sonder (2021) és l’EP debut del’artista amb el qual ens presenta el seu univers intimista i fràgil. Amb el seu projecte ha sigut finalista del concurs d’artistes emergents Festival Brot 2021.

https://youtu.be/8aJM00BSvGs

 

OFF BEAT XPERIMENT

Projecte personal del compositor i saxofonista Quim Molera. Grup d’ska-jazz i reggae, que ha volgut donar una volta més al gènere i afegir nous elements a la tant habitual fusió entre ritmes jamaicans i essències jazz.

Per a aquesta aventura s’ha envoltat de companys músics de l’escena barcelonina, però no tots ells amb experiència amb el reggae o l’ska, per tant lliures d’una motxila d’idees reconcebudes que els permet buscar una sonoritat completament nova.

https://www.youtube.com/watch?v=pjEbZ1xcSHY

 

T-NUE

En plena pandèmia mundial, en el qual el futur es pintava de negre, neix un projecte de cinc músics vallesans per posar llum a la foscor. T-NUE juga amb diversos estils musicals sempre mantenint la frescor per poder arribar a tota mena de públic, que, al final, és “qui ens dona la llum”.

https://www.youtube.com/watch?v=k2tfK3mFiDM

Configuración de Cookies


Tanca Mas información