fbpx
Notícies

Vídeos resums dels projectes artístics amb l’INS Montjuïc

Ja tenim els vídeos resums dels projectes artístics amb l’INS Montjuïc, resultats de la feina feta durant aquests darrers mesos, tant presencialment com de manera virtual.

Un videoclip antimasclista i una peça de percussió intercultural, eren els objectius pràctics dels projectes a més de poder treballar una sèrie de conceptes pedagògics amb els joves del barri. Aquest segon objectiu sí que s’ha acoseguit en part i aquí us mostrem els resultats.

Des del febrer, joves de l’Institut Montjuïc van participar en dos projectes impulsats per l’Espai Jove La Bàscula amb el suport del Pla de Barris de La Marina que s’han vist truncats pel confinament: Atrapant masclismes i Percussió i interculturalitat. 

Atrapant masclismes 

És el trap masclista? Quins missatges transmeten les cançons d’aquest tipus de gènere? 

Joves de 1r i 2n d’ESO  analitzaven el fenomen cultural d’aquest estil musical amb el projecte Atrapant masclismes, per posteriorment crear un videoclip de trap amb lletra pròpia. 

Professionals de la cooperativa Càmeres i Acció,que utilitzen l’àudiovisual com a eina d’intervenció social, components del grup musical Tríbade els guiaven en aquest procés creatiu. 

Percussió i interculturalitat 

És la música una eina de diàleg intercultural? 

Alumnes de 4t d’ESO estaven assajant els ritmes que incorporarien a la peça de percussió amb la qual conclouria el projecte Percussió i interculturalitatAmb una base principal de batucada, la peça havia d’incloure les aportacions i ritmes d’altres cultures, fruit de les sesssions específiques on es convidava a músics i creadores de diferents procedències i del barri.  De moment, els joves ja havien rebut la visita de l’associació guineocatalana. 

Brincadeira, destacada companyia de batucada que resideix a La Bàscula, dirigia les sessions. 

Confiem en poder tornar a reprendre aquests dos projectes el pròxim curs escolar. 

Gràcies a totes: professorat, alumnat i professionals!!!!!!!!!!!!!!

Configuración de Cookies


Tanca Mas información