fbpx
Notícies

Nit Jove 2018

La Nit Jove es consolida a la Marina

Més de 250 joves d’entre 14 i 22 anys van participar a la segona edició de la Nit Jove, que es va celebrar a La Bàscula el divendres 29 de juny. El jovent va gaudir d’una àmplia bateria d’activitats esportives i culturals i novetats destacables que van tenir molt bona acollida.

En aquesta ocasió el punt d’acollida comptava amb la carpa del Punt d’Informació Jove i material de difusió i sensibilització antimasclista (xapes “no és no”, enganxines…)

A més a més, aquest any també era possible recollir un got reutilitzable i el tiquet per al sopar a un preu molt ajustat. Se li va anomenar Burger Party i consistia en gaudir d’una hamburguesa de qualitat amb patates i beguda, tot per un euro.

Una altra de les activitats noves d’aquesta edició va ser el photocall, amb un alt contingut pedagògic, ja que els grups de joves es podien disfressar i incloure missatges de sensibilització sobre diferents temes (sobre les relacions afectives, sobre el consum d’alcohol i drogues, sobre la diversitat sexual, etc)

De totes les activitats les que van tenir més participació van ser el campionat de futbol. Una de les novetats d’aquesta nit jove va ser que el campionat es va inaugurar per un equip mixt, conformat per noies i nois i que van donar el tret de sortida. Molts equips es van inscriure per jugar. A més, es va generar molta expectació. Diversos joves van gaudir de seguir atentament els diferents partits que s’anaven succeint.

Pel que fa a la música i al jovent artista, aquest any es va canviar una mica el format. També relacionat amb el Rap però aquesta vegada es va dur a terme el que es coneix com una batalla de gallos. Consisteix en una competició basada en la capacitat per improvisar en un combat verbal un contra un entre dos rapers. Aquesta “baralla verbal” té com a objectiu, mitjançant rimes i mitjançant la lírica quedar per sobre del rival. Un jurat conformat pels mateixos joves s’encarregava d’organitzar la competició i les eliminatòries així com també puntuar fins escollir qui seria el guanyador.

Altres activitats també van acollir una clima molt positiu, com ara la masterclass de zumba dinamitzada  per l’associació Los Corales, del barri de La Marina i el concert final de rumba de Los Sin Aire & Nir, uns artistes molt talentosos i molt joves també.

La Nit Jove és un espai que reivindica noves formes d’oci nocturn, al darrera del qual s’hi troben diversos professionals que. En aquesta edició es van incloure més serveis i col·lectius que treballen de manera habitual amb adolescents i  joves del barri i es va aconseguir superar la participació. Sembla que any rere any aquesta iniciativa agafa embranzida.

Configuración de Cookies


Tanca Mas información