fbpx
Notícies

Nit Jove 2017

Èxit en la primera edició

El 30 de juny de 2017 es va celebrar la primera Nit Jove. El punt de trobada d’aquesta jornada organitzada  per l’Espai Jove La Bàscula,  Servei APC La Marina i el Servei de Civisme de Sants-Montjuïc va ser el recinte de La Bàscula.

Aquest projecte d’oci nocturn alternatiu, sorgeix de l’observació de les dinàmiques dels joves del barri de La Marina a l’espai públic. S’ha detectat una manca d’espais públics dedicats  a l’oci esportiu, alternatiu i saludable, que estiguin encarats a la població jove.  Aquesta proposta té la intenció de millorar la convivència i la cohesió social, i aprofitar els espais de La Bàscula per a fomentar els hàbits saludables dels joves.

Així doncs, en el transcurs de les 20:00h i fins les 00:00h de la nit, més de 200 joves van poder gaudir de diferents activitats simultànies que es van realitzar a diferents espais del recinte: concerts de hip hop, torneig de Fifa de la PS4, jocs de taula, taller de dansa, karaoke o torneig de futbol  7, van ser algunes de les diverses activitats participatives d’aquesta nit jove.

El tret de sortida de la vetllada va ser a ritme bombo i caixa. Erfus, un dels MC’s del Barri de la Marina, va ser l’encarregat de trencar el gel. El van seguir Kanastero,  Resy & Mangas, Serento, Bathroom Studios, RdPolvora  i molts altres artistes que van passar sobre l’escenari que es va habilitar a la part exterior de La Bàscula i ens van oferir tres hores de pur rap underground.

A més dels concerts de hip hop,  a l’exterior també es va celebrar el torneig de futbol 7, l’activitat que va tenir més reclam amb un alt índex de participants i equips.

A l’interior es desenvolupaven la resta d’activitats.  Un taller de dansa dinamitzat per Berto Bare de la Beat Urban Dance, un campionat de Fifa de la PS4, un karaoke dins la sala de concerts de La Bàscula, torneig de futbolí i jocs de taula.

Cada participant triava el seu racó o espai per participar, i els més inquiets voltaven per tot el recinte encuriosits per tot el que els envoltava. La nit va transcórrer de forma fluïda i dinàmica, tothom va trobar el seu espai i va gaudir de les activitats que oferia la Nit Jove.

El punt i final va arribar amb l’entrega de premis a l’equip de futbol 7, guanyador del torneig. En aquest cas van ser 7 pilotes de futbol, una per cada participant de l’equip.

Sseguidament es va passar a realitzar un sorteig de diferents regals per a tots els participants de la Nit Jove: altaveus Bluetooth, gorres, auriculars i carnets de Bàsculos.

La festa de l’escuma va tancar una nit immillorable, on el jovent del barri va poder gaudir d’un oci nocturn alternatiu i saludable.

En resum, els joves van gaudir de les diferents activitats generades, amb un clima lúdic i festiu, sense conflictes ni incidents.

La valoració conjunta és que jornades com aquesta tenen una molt bona acollida tant al barri en general com pel que fa als joves en concret, el públic destinatari d’aquestes accions. Amb tot el que es va generar, es pot considerar que s’ha encetat una línia d’acció en la que seguir treballant intensament.

 

 

Configuración de Cookies


Tanca Mas información