fbpx
Notícies

El 25N sona bé

En motiu del 25-N: Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, es realitza una activitat conjuntament amb La Marina Viva i amb la col·laboració del Servei Aquí t’Escoltem, per tal de promoure accions dirigides a sensibilitzar sobre la igualtat.

L’objectiu és analitzar els missatges masclistes amagats entre les melodies de cançons actuals i crear un missatge amb tots ells per adonar-nos de la realitat que projecten en la vida quotidiana dels i les joves.

Durant dues sessions, el 12 i 14 de novembre, es compilen moltes de les cançons actuals que escolta el jovent, desglossant els missatges masclistes.

Aquestes sessions s’omplen amb les aportacions de joves  a l’Espai de Trobada de l’Espai Jove La Bàscula i també, de les opinions recollides als carrers del barri, on diverses joves aporten diferents cançons i idees al voltant del masclisme.

 

 

 

 

 

 

Cal destacar que molts dels i les joves amb qui parlem són conscients que molta de la música que escolten tenen contingut masclista, però la segueixen escoltant perquè els hi agraden les melodies i ritme.

Hi ha molta crítica, en general, al ‘reggaeton’ i les cançons de pop-rock llatines perquè, segons diu molta gent, i en part, és cert… tenen cançons masclistes, que degraden a la dona a un simple objecte o fins i tot expressen una violència intolerable contra les dones.

Però a vegades ens oblidem que aquí, al món del pop i del rock català, espanyol o anglosaxó, també tenim moltes cançons que són masclistes o que degraden la imatge de les dones en els videoclips. El ‘reggaeton’ té el mateix nivell de misogínia que altres gèneres musicals.

Després d’aquest treball amb els joves, tots aquest missatges amagats entre les cançons generen un missatge que ens fa adonar-nos, una mica més, de la realitat actual més inconscient que escoltem. Una vegada escollits alguns dels missatges masclistes, s’elabora un vídeo amb diferents participants que de viva veu llegien aquests fragments. Us deixem amb la reflexió final consensuada amb un grup de joves i amb el vídeo resultat.

‘ Tota la música hi cap, però no tot s’hi val. Atura’t, analitza i pensa. Per una música no sexista, el present és feminista. La Marina sona bé!’

Aquí teniu el vídeo que hem creat arrel de les activitats del 25N sona bé!Aquest projecte està fet conjuntament amb les joves de la Marina, La Marina Viva i el servei Aquí t'escoltem!Tota la música hi cap, però no tot si val! Aturat, analitza i pensa, per una música no sexista! El present és feminisme #25n

Publicada por Dinamització Espai Jove La Bàscula en Lunes, 25 de noviembre de 2019

 

 

Configuración de Cookies


Tanca Mas información