fbpx
Notícies

“En trànsit”: Jornades del programa Caixa d’Eines d’educació i cultura als centres educatius de La Marina

Del 29 al 31 de maig han tingut lloc les jornades “En trànsit”, tres dies de trobades on s’exposen els programes educatius de diferents centres del barri de la Marina, en el marc del programa Caixa d’Eines – Pla de Barris.

Passant per tots els equipaments implicats, els diferents projectes educatius que han transitat les aules i els voltants de diferents escoles i instituts del barri van mostrar part de la seva pràctica o una mostra final que visibilitzi els eixos de treball de cadascuna de les investigacions i que sigui un tancament lúdic del curs i de tot el que s’hi ha viscut.

Dilluns es va començar al matí a l’Escola El Polvorí i seguidament al Graner. Dimarts vam passar per la Sala Maremar i La Bàscula. Presentant “La Veu de la Marina”: projecte Càmera ON de l’INS Montjuïc i Càmeres i Acció. L’alumnat de 3r d’ESO van fer ús de l’audiovisual com a eina per explicar la realitat que els envolta. Van posar el focus en el barri i la seva història. Amb aquest projecte van conèixer alguns principis bàsics de l’audiovisual, elaborant un guió tècnic, un guió narratiu i gravant les imatges i entrevistes del seu documental.

Els alumnes de 3r d’ESO de l’Escola Domènech i Montaner amb el suport del Victor Ruiz Colomer van fer un procés de recerca i producció compartit. Durant 4 mesos han estat compartint dinàmiques de moviment, exercicis d’expressió, playlists musicals i experimentant amb artistes del col·lectiu FOC, situat al barri.

I per últim, dimecres es van presentar a l’Escola SEAT, l’Institut Domènech i Montaner i l’Escola Ramon Casas.

 

Amb les escoles: Escola Can Clos, Escola Enric Granados, Escola El Polvorí, Escola Pau Vila, Escola Ramon Casas , Escola Seat, Institut Lluís Domènech i Montaner i Institut Montjuïc. Amb les entitats mediadores Associació de Mitjans de Comunicació Local, Espai Jove La Bàscula, Graner, centre de creació de dansa i arts vives i La Inefable i les artistes i col·lectius Brincadeira, Victor Ruiz Colomer, Càmeres i Acció, Claudia Solwat, Magí Serra, Maria Ferrer, Mireia de Querol, Nora Baylach i Sílvia Sant Funk.

Configuración de Cookies


Tanca Mas información