fbpx
Projectes

Percussió i interculturalitat 2021 (prova subprojecte)

De febrer a maig, alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Montjuïc participen a la segona edició del projecte.

El projecte compta amb diferents fases:

EXPERIMENTACIÓ

Fer música

En la fase inicial del projecte, els joves experimenten amb els instruments de percussió, aprenent diferents sons i ritmes. Es coneix el funcionament d’una batucada a partir de l’aprenentatge vivencial.

INTERCULTURALITAT

Dialogar entre diferents cultures

El mateix grup classe respon a una diversitat de cultures dels propis alumnes o de les seves famílies. El projecte s’emmarca en aquesta realitat i busca promoure la interacció i convivència entre diferents cultures. A partir de la percussió pròpia de cada indret, emergeix el diàleg entre diferents realitats culturals que convergeixen en la peça final. Es considera que més enllà de la creació de la peça, es posa èmfasi especialment al procés.

CREACIÓ COL·LECTIVA

Generar una peça musical conjunta

A partir de l’aprenentatge dels instruments de percussió i amb la voluntat d’integrar les aportacions de les visites de les convidades, es genera una peça musical que incorpora ritmes i sons de diferents indrets del món.

MOSTRA FINAL
Presentació al públic dels resultats del procés

El grup de joves interpreten la peça generada durant tot el procés creatiu i la mostren al públic assistent en el marc de la Presentació a “En curs” conjuntament amb altres projectes del Montjuïc impulsats pel Pla de Barris de La Marina.

Configuración de Cookies


Tanca Mas información