Projectes

Futbol lliure

A partir del vincle i contacte amb els joves del barri es percep que hi ha diversos joves amb molt d’interès en jugar a futbol i que no estan vinculats a escoles de futbol. Aquesta observació feta a partir de la prospecció del servei APC de La Marina, va originar una iniciativa que vincula l’Espai Jove de La Bàscula amb els camps de futbol del recinte.

Concretament es tracta del que es coneix com “futbol lliure” i consisteix en un espai de joc al camp de gespa petit. Cada dijous des de les 16:30 i fins les 17:30h els joves poden gaudir del joc de manera gratuïta. Un monitor vinculat a l’escola Angel Pedraza és qui se n’encarrega de dinamitzar aquest espai. Aquest fet ha originat que en algunes ocasions s’ha detectat algun jugador amb una habilitat destacable i se li ha proposat formar part de l’equip de futbol.Des de l’Espai Jove es coordinen les inscripcions i la coordinació .

Des de l’any passat que es va percebre una gran afluència de joves en aquest taller, així com també el fet de que els més joves, de 12 i 13 anys, es sentien en desavantatge a l’hora de jugar amb els més grans, de 16 i 17 per exemple. A partir d’aquí i degut a que hi havia un interès creixent, es va decidir generar dos grups diferenciats segons la franja d’edat. Actualment els menors de 14 anys tenen un taller de futbol lliure al Poliesportiu Energia, acompanyats pels educadors del serei APC, mentre que els majors de 14 anys juguen al recinte de La Bàscula.

Alguns dijous gairebé una trentena de joves han estat gaudint d’aquest espai, fet que ens confirma l’interès creixent en l’esport i en concret, en el futbol.