fbpx
Projectes

Bàsculos

Què són?

És una alternativa als euros que permeten pagar els tallers joves (de 12  a 29 anys). Es podria dir que és una “moneda” que només funciona a l’Espai Jove La Bàscula

Un bàsculo equival a una hora del teu temps (aproximadament) que inverteixes en participar i col·laborar en les activitats de La Bàscula. Les formes de col·laboració dependran del què més sàpigues o el què més t’agradi fer, des de participar en l’organització d’activitats i jornades fins la difusió d’activitats via xarxes socials, passant pel muntatge o suport logístic.

Alguns exemples d’accions que han fet alumnes dels tallers joves:

Bàsculos

Joves participants del taller de graffiti van preparar el mur per a la realització del taller.

Es van encarregar de pintar de blanc el mur per tal que els graffiti s’adherissin bé.

Com que eren un grup que gaudeix molt de pintar, va ser una activitat amb la que també s’ho van passar bé!

 

 

Altres alumnes del taller de Dansa Urbana també van aconseguir bàsculos amb una activitat que els hi agrada molt: el muntatge de “coses” en general.

Entre dues noies van muntar la taula de Ping Pong que tenim a l’Espai de Trobada. Com que els hi agrada el muntatge , van gaudir molt de col·laborar amb aquesta activitat.

 

 

Altres van obtenir bàsculos participant activament amb la organització del Halloween Jove.

Un petit grup de noies van tenir la idea de crear una escape room en una de les sales de La Bàscula.

D’altres van participar en l’elaboració de la decoració i cartelleria per recrear un lloc terrorífic.

 

 

Vull pagar amb Bàsculos, com ho faig?

PAS 1

Inscriure’t a un dels tallers joves. En el moment de la inscripció, informa que vols pagar amb Bàsculos.

PAS 2

Troba l’activitat o projecte amb que aconseguir els 10 bàsculos necessaris (poden ser diferents activitats i projectes). La gràcia és que segons el que t’agradi, les teves habilitats i interessos, es poden generar diferents maneres d’obtenir els bàsculos. Tot es parlar-ho!

PAS 3

Una vegada hagis acordat la primera acció per obtenir bàsculos, et facilitarem una fitxa en paper on s’aniran comptabilitzant les activitats i hores que vas fent.

PAS 4

Quan hagis obtingut els 10 bàsculos, hauràs pagat el taller. Pots seguir fent bàsculos i tenir-los “a la guardiola” per a nous tallers del proper trimestre.

D’on sorgeix la idea dels Bàsculos?

La fórmula dels Bàsculos s’inspira en els bancs del temps. En un Banc de Temps no hi ha diners, sinó que les persones que participen s’intercanvien habilitats, coneixements i serveis sense utilitzar diners. En aquests llocs la unitat d’intercanvi és l’hora. A Barcelona hi ha diversos Banc del Temps, podeu veure’ls en detall i la ubicació al mapa aquí http://guia.bcn.cat/index.php?pg=search&from=0&q=Bancos%20del%20tiempo&nr=10

Si et ve de gust saber més sobre aquest tema pots llegir més aquí http://www.bdtonline.org/ca/

Perquè s’ha creat això dels Bàsculos?

Preferim que les persones que volen realitzar un taller tinguin diverses opcions per fer el pagament. Ens agradaria que diferents persones, de diferents edats i amb diversitat d’idees i opinions puguin aportar el seu granet de sorra en les diferents activitats que realitzem. A més, participant en aquestes activitats pots conèixer gent i fins i tot aprendre més d’alguna cosa que t’agradi.

Si tens dubtes, vine i informa’t o escriu a espaijove@labascula.cat o guatsapeja al 682 642 116 o truca a 934 224 300

Configuración de Cookies


Tanca Mas información