Projectes

Oci nocturn

Es detecta la necessitat de generar, amb i per als joves del barri, alternatives d’oci nocturn.

Una de les línies de treball de l’Espai Jove La Bàscula és conèixer les necessitats del col·lectiu de joves i així generar propostes en relació a la realitat existent. Gràcies a la feina de prospecció al carrer que realitzen els diferents serveis que treballen al barri: Servei A partir de Carrer (APC, Educadors de carrer) i SCEP (Servei de Civisme a l’espai públic) partim d’unes necessitats socioeducatives concretes:

– Falten instal·lacions i espais per a l’oci, l’esbarjo, l’esport i la cultura als barris de La Marina del Port i la Marina del Prat de vermell.

– En aquests barris hi ha una alta població juvenil en comparació amb altres piràmides poblacions d’altres barris de la ciutat.

– Cal generar propostes que millorin la convivència social, fomentin hàbits saludables i cohesió al barri.

Davant d’aquesta realitat, al 2017 sorgeix la iniciativa de generar una jornada d’oci nocturn organitzada conjuntament pels tres equips: APC, SCEP i l’equip de dinamització de l’Espai Jove La Bàscul, a més de comptar amb la col·laboració d’altres entitats i col·lectius vinculats al barri.

Des d’aquesta primera iniciativa s’ha generat un precedent que s’ha anat replicant i fent gran. Per tal de tenir més informació es poden llegir les notícies relacionades